Tietämättömyyden sanakirja

Kathrin Passig & Aleks Scholz
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Ensimmäinen kirja, jonka lukemisen jälkeen tiedät taatusti vähemmän kuin ennen.

Nykyään uskomme, että tämä maailma on tutkittu ja mitattu lähes kokonaan: joku on joskus analysoinut, selvittänyt, tulkinnut ja kuvannut kaiken. Mutta inhimillisen tiedon kartalla on hämmästyttävän paljon valkoisia läiskiä.

Sellaisillakin alueilla, joilla emme sitä odota, on iso joukko selvittämättömiä kysymyksiä: ankeriaiden lisääntyminen on yhtä salaperäistä kuin hallusinogeenisten huumeiden vaikutustapa, naisten ejakulaatiosta ei tiedetä sen enempää kuin Havaijin synnystä, saati pimeästä aineesta tai siitä, kuinka saamme nuhan, miksi me nukumme tai millä elimellä kissat kehräävät. Miksi teippi toimii? Miksi puiden lehdet värjäytyvät syksyllä? Mitä pallosalamat ovat? Kukaan ei tiedä lopullisia vastauksia näihin kysymyksiin.

Tietämättömyyden sanakirja kokoaa yhteen mitä hämmästyttävämpiä tiedon mustia aukkoja. Se on sekä älykäs että viihdyttävä opas niihin asioihin, joista tiedämme ainoastaan, ettemme tiedä niitä.

Kirjoittaja

Kathrin Passig

Kathrin Passig (s. 1970) toimii Berliinissä Zentrale Intelligenz Agenturin toimitusjohtajana. Hän on myös kääntäjä, toimittaja ja kirjailija. 


Kirjoittajan esittely
Aleks Scholz

 Aleks Scholz (s. 1975) on astronomi, joka työskentelee tällä hetkellä Skotlannissa St. Andrewsin yliopistossa.


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517965545
AsuSidottu
Sivumäärä256
Kirjastoluokka84.2
SuomentajaRaija Nylander
Ilmestyminen03/2009
VarastossaEi
Hinta28,50 €
(sis. alv. 10%)
Muuta

Alkuteos: Lexicon des Unwissens