Oikean ruoan puolesta

Michael Pollan
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Kirjasta sanottua

Tiina Ohinmaan suomentama kirja on hieno terveen järjen puolustuspuhe, jonka ydinajatus on, että ruoka on enemmän kuin ravintoainesosiensa summa.Juhani Toivanen, Ilta-Sanomat, PLUS

Syö ruokaa. Sopivasti. Lähinnä kasviksia.

Jos isoisoäiti menisi nykyaikaiseen markettiin, hän saattaisi palata sieltä tyhjin käsin. »Ruoankaltaiset ravintovalmisteet» ja kevyttuotekehitelmät ovat korvanneet sen, mitä isoisoäiti olisi halunnut ostaa: oikean ruoan. Ja kumma kyllä, vaikka hän ei tiennyt mitään hivenaineista eikä hänellä ollut käytössään grammalleen laadittuja tuoteselosteita, hän silti söi terveellisemmin kuin me ja voi paremmin.

Oikean ruoan puolesta -kirjassa Michael Pollan osoittaa, että suhtautumisemme ruokaan on valtava paradoksi. Hätäilemme ravitsemuksesta enemmän kuin koskaan, mutta samalla olemme sairaampia ja lihavampia. Olemme eksyneet ravintotieteilijöiden mikrogramma- ja antioksidanttimaailmaan ja hukanneet käsityksen siitä, mikä on oikeaa ruokaa. Tilalle ovat tulleet teolliset tuotteet, jotka vain muistuttavat ruokaa. Ruokailu on muuttunut tankkaustoimenpiteeksi, joka tehdään kiireessä, välinpitämättömästi tai televisiota katsellen. Jotain on perusteellisesti vialla, ihmiset voivat huonosti, ja syynä on suhteemme ruokaan.

Michael Pollanin ruokamanifesti on tavallisen ruoan puolustuspuhe. Yhdistelemällä kymmeniä tutkimustuloksia hän päätyy yksinkertaistamaan asioita. Unohda ravintoaineet, unohda ruokatiede! Älä anna globaalin ruokateollisuuden vääristää ostoksiasi!

Oikean ruoan puolesta nousi keväällä 2008 New York Timesin myyntilistojen kärkeen, ja kirjan käännösoikeudet on myyty lähes kolmeenkymmeneen maahan.

Kirjoittaja

Michael Pollan

Toimittaja Michael Pollan on tiede- ja ympäristöjournalismin professori Berkeleyssä. Hänen aiemmat kirjansa ovat nostattaneet laajan keskustelun ruokakulttuurista.


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517965460
AsuSidottu
Sivumäärä240
Kirjastoluokka59.34
SuomentajaTiina Ohinmaa
Ilmestyminen03/2009
VarastossaEi
Hinta30,50 €
(sis. alv. 10%)
Muuta

Alkuteos In Defense of Food. An Eater’s Manifesto


Sinua saattavat kiinnostaa myös

Syöjän käsikirja
Michael Pollan

Esittely   Lisää koriin 8,00 €
Kuinka hylkäsin turhat ruoka-ja kosmetiikkakemikaalit
Noora Shingler

Esittely  
Tomas Yeh & Katja Palmdahl
Makunautintoja kasviksista on kasviskeittokirja,
joka sopii monipuolisten ja mielikuvituksellisten
ruokaohjeittensa vuoksi muillekin kuin vannoutuneille
kasvissyöjille. Kirjasta löytyvät
esimerkiksi viikuna-vuohenjuustopizzan,...
Esittely  
Elina Lappalainen

Esittely  
Jonathan Safran Foer

Esittely  
Herkkuja ilman hellaa ja uunia
Outi Rinne

Esittely  
Syömisen syvin olemus
Miia Saastamoinen

Esittely