Unelmien huvimajat

Arja Paasio
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Lystimaja, punssipaviljonki, kesähuone... Huvimajoille on kertynyt jos jonkinlaisia kutsumanimiä. Monelle huvimaja on pitkäaikainen unelma, ja siinä missä yksi haaveilee ruusujen kehystämästä kahvittelupaikasta, toinen haluaa pitsihuvilaa muistuttavan »aikuisten leikkimökin».

Unelmien huvimajat vie kierrokselle huvimajojen historiaan ja nykypäivään. Puistojen, puutarhojen ja kartanoiden prameiden huvimajojen lisäksi vieraillaan tavallisilla suomalaispihoilla. Kymmenet ihmiset ovat avanneet puutarhojensa portit ja kertoneet huvimajojensa tarinat. Kirjasta löytyy runsaasti ideoita ja innoitusta omaa kesähuonetta suunnitteleville ja rakentaville. Tarjolla on hyviä vinkkejä siitä, kuinka rakennus kannattaa toteuttaa ja mitä pitää ottaa huomioon. Monessa uudessa huvimajassa kierrätys on avainasemassa: vanhat ikkunat tai ovet löytävät uuden paikan huvimajan seininä.

Vain oma kekseliäisyys asettaa rajat, kun puhutaan huvimajan suunnittelemisesta. Pihalle voi rakentaa pärekattoisen kahvihuoneen tai rantakalliolle pystyttää valoisan mietiskelymajan. Tai miten olisi kiinalaisvaikutteinen lusthuset? Tai ehkä sittenkin maalattiainen rakennus? Vai sopisiko syreenien suojaan vanhojen ruutuikkunoiden innoittama taukotupa? Ja kun rakennus saadaan pystyyn, alkaakin se todellinen haaste: miten sisustaa unelmien huvimaja?

Kirjassa on myös yhden huvimajan rakennusohjeet ja piirustukset.

Lohjalla asuva Arja Paasio on kirjaa varten kiertänyt ympäri Suomea ja kuvannut huvimajoja innoitukseksi ja ihastukseksi kaikille omasta huvimajasta haaveileville.

Kirjoittaja

Arja Paasio

Arja Paasio inspiroituu puutarhoista ja majoista. Hänen kaksi kirjaansa käsittelevät huvimajoja ja leikkimökkejä.


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517965699
AsuSidottu
Sivumäärä128
KuvitusRunsas nelivärikuvitus, Arja Paasio
Kirjastoluokka34.57 / 66.35
Ilmestyminen03/2009
VarastossaEi
Hinta35,50 €
(sis. alv. 10%)

Sinua saattavat kiinnostaa myös