Punaisen härän majatalo

ja muita novelleja

Gyula Krúdy
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Kaiho, kaipaus, rakkaus, kuolema ja matka - nämä ikuiset teemat liittävät unkarilaisen Gyula Krúdyn upeat novellit yhteen. Monen kertomuksen keskushahmona on Sindbad, Tuhannen ja yhden yön tarinoiden mukaan nimetty seikkailija. Sindbad voi olla köyhä tai rikas, nuori tai vanha, mutta missä ikinä hän liikkuukin, aina hän etsii rakkautta. Hän elää nuoruutensa kukoistusta ja vierailee vanhojen rakastettujen luona kuolemansa jälkeen. Hän on ikiaikainen hahmo, jonka pohjattomasta kaipauksesta jokainen joskus rakastanut tunnistaa itsensä.

Punaisen härän majatalo kokoaa seiniensä sisään leskirouvia, onnellisia ja onnettomia nuoria neitoja, näyttelijättäriä, pelureita ja kauppiaita. Itävalta-Unkarin hiipuva kaksoismonarkia kehystää tarinoita, joissa kolmijalkainen kana tuo leskelle uuden puolison ja ruokaa rakastavan kenraaliluutnantin pöytään ilmaantuu yllättäen täydellinen ateria. Eikä välttämättä ole keskeistä se, mitä tapahtuu, vaan mestarillisesti luotu, lähes unenomainen tunnelma, joka kuljettaa toiseen aikaan ja paikkaan.

Punaisen härän majatalon novellit on valinnut ja teoksen jälkisanat kirjoittanut Hannu Launonen.

Kirjoittaja

Gyula Krúdy

Unkarilainen Gyula Krúdy (1878–1933) tunnetaan ennen kaikkea Sindbad-novelleista, joista parhaat ilmestyivät alkujaan lehdissä. Krúdyn mittavaan kirjalliseen uraan mahtui yli 60 kirjaa, satoja novelleja ja tuhansia lehtiartikkeleita. Hänen teoksiaan on käännetty useille kielille, ja kotimaassaan hän on ylittämätön klassikkokirjailija. 


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517965590
AsuSidottu
Sivumäärä150
Kirjastoluokka84.2
SuomentajaHannu Launonen
Ilmestyminen02/2009
VarastossaEi
Hinta29,50 €
(sis. alv. 10%)