Maailmanloppu on peruttu

Ilmastonmuutokseen voi sopeutua

Stefan Fölster
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Ollaanpa rehellisiä: onko mahdollista, että kuusi miljardia ihmistä muuttaisi elintapojaan estääkseen ilmastonmuutoksen? Vaikka vaihtaisimmekin hybridiautoihin ja muuttaisimme asumaan ekokyliin, kaikissa maissa sellaiseen ylellisyyteen ei yksinkertaisesti ole varaa. Me tiedämme tämän ja jatkamme kuluttamista entiseen malliin, mutta meillä on huono omatunto.

Vaikka ilmastonmuutos on todellisuutta, ei kannata elää kuin maailmanlopun edellä. On jo aika toipua moraalisesta krapulasta ja suunnata katse tulevaisuuteen. Ilmastonmuutosta ei voi estää, mutta siihen voi sopeutua. Ihmislaji on selviytynyt ennenkin kiperistä paikoista, miksei siis selvittäisi nytkin? Esimerkiksi merenpinnan nousuun voidaan varautua rakenta- malla taloja, jotka eivät kärsi tulvista ja rannikoille rakentamista voidaan välttää. Haitalliseksi mielletyllä lämpötilan nousulla on myös kääntöpuolensa: lämmityskustannukset pienenevät, maatalouden sadot suurenevat, metsät kasvavat nopeammin. Ilmastonmuutos ei merkitse maailmanloppua vaan muutosta, johon on mahdollista sopeutua.

Maailmanloppu on peruttu -kirjan kirjoittaja Stefan Fölster (s. 1959) on ruotsalaisen työnantajien ja elinkeinoelämän kattojärjestön pääekonomi, joka haluaa tuoda uuden näkökulman ilmastonmuutoskeskusteluun.

Kirjoittaja

Stefan Fölster

Stefan Fölster (s. 1959) on ruotsalaisen työnantajien ja elinkeinoelämän kattojärjestön pääekonomi, joka haluaa tuoda uuden näkökulman ilmastonmuutoskeskusteluun.


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517965989
AsuSidottu
Sivumäärä239
Kirjastoluokka50.1
SuomentajaSari-Anne Ahvonen
Ilmestyminen08/2009
VarastossaEi
Hinta30,50 €
(sis. alv. 10%)

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Alan Weisman
Maailma ilman meitä on ajatusleikki siitä,
mitä maailmalle tapahtuisi, jos ihmiskunta
häviäisi. Mitä tapahtuisi seuraavana
päivänä, mitä viiden
päivän, kuukauden, vuoden, sadan, tuhannen...
Esittely