Satukuningatar Anni Swan

Elämä ja teokset

Sirpa Kivilaakso
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Elämäkerta seurapiirineidosta, modernista naisesta, äidistä ja nuorten kirjallisuutemme luojasta

Anni Swan (1875-1958) on arvostetuimpia lasten- ja nuortenkirjailijoitamme. Hän oli monipuolinen lahjakkuus, joka kirjoitti kolmisenkymmentä satu- ja tarinakokoelmaa, näytelmää ja nuorisoromaania ja toimi myös opettajana ja kääntäjänä. Satukuningatar Anni Swan -kirjassa kerrotaan kirjailijan elämätarina ja kasvu kirjailijaksi, symbolistiksi, äidiksi, vaimoksi ja jopa oman aikansa ekofeministiksi.

Swan syntyi seitsemäntenä yhdeksästä sisaresta; tummahiuksisia sisaruksia kutsuttiin "mustiksi joutseniksi". Kirjailijanuransa Swan loi aikana, jolloin jokainen suomenkielinen lastenkirja oli merkittävä kulttuuriteko. Hän debytoi satukirjailijana, mutta häntä pidetään myös suomalaisen nuortenkirjan lajityypin luojana. Hän kirjoitti yksitoista nuortenromaania, joissa pohditaan yksilön kasvua sekä työväen, köyhien ja orpojen asemaa ja luokkaristiriitoja. Anni Swan avioitui 32-vuotiaana runoilija-kääntäjä Otto Mannisen kanssa.

Anni Swania on pidetty lämpimänä ja ymmärtävänä, henkilöitään rakastavana kirjailijana. Kirjailijan suosiosta kertovat uudet lukijasukupolvet ja teosten uusintapainokset. Kirjailijan koko tuotannon painosten lukumäärä yltää yli miljoonaan kappaleeseen.

FT Sirpa Kivilaakso kertoo lämmöllä Swanin elämästä, hänen kehittymisestään kirjailijaksi ja perheenäidiksi. Kiinnostavaa on lukea myös taiteilijapariskunnan vaiheista. Kivilaakso on väitellyt Anni Swanin tuotannosta vuonna 2008.

Kirjoittaja

Sirpa Kivilaakso
Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517965613
AsuSidottu
Sivumääränoin 240
KuvitusMv-kuvitus ja värikuvaliite
Kirjastoluokka86.2
Ilmestyminen09/2009
VarastossaEi
Hinta33,50 €
(sis. alv. 10%)