Toiveet, jotka toteutuvat

Thomas Glavinic
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Elämäänsä tyytymätön Jonas saa kolme toivomusta. Kauhukseen hän huomaa, että toiveet alkavat elää omaa elämäänsä, mikä on kaukana unelmasta.

Jonaksella on vaimo, kaksi lasta ja rakastajatar, mutta hän on tyytymätön elämäänsä. Olisi oikeastaan hauskempaa, jos vaimoa ei olisi, vaan aikaa voisi viettää rakastajattaren kanssa ilman lapsiperheen arkea.

Sitten eräänä päivänä wieniläisessä puistossa Jonaksen viereen istuutuu mies, joka kysyy, mitä kolmea asiaa Jonas toivoo. Jonas ei tietenkään ota miestä tosissaan, mutta kertoo tälle lopulta toiveensa: hän haluaisi olla kuolematon, toimeliaampi sekä ymmärtävänsä, mikä on elämän tarkoitus. Seuraavina viikkoina Jonakselle tapahtuu ihmeekseen ja pian myös kauhukseen odottamattomia asioita, jotka liittyvät hänen esittämiinsä toiveisiin. Eikä siinä vielä kaikki. Pian hän huomaa toiveidensa toteutuvan täysin: hän saa olla rakastajattarensa kanssa yllin kyllin, tosin kovilla ehdoilla. Jonas ei pysty enää hallitsemaan toiveitaan, ei uniaan eikä alitajuntaansa, eivätkä kuolemattomuus, toimeliaisuus ja elämän tarkoituksen ymmärtäminen olekaan enää hyviä asioita. Epätoivoinen Jonas yrittää paeta toiveitaan lomailemalla rakastajattarensa kanssa, mutta unelmat elävät jo omaa elämäänsä, joka ei vastaa Joonaksen käsitystä unelmaelämästä. Ei sinnepäinkään.

Toiveet, jotka toteutuvat on huima juonellinen ajatusleikki ja filosofisten ja moraalisten ajatusten koekenttä. Thomas Glavinic ei osoittele eikä saarnaa, mutta hän kuljettaa lukijan monisärmäisiin, mielenkiintoisiin tilanteisiin tarjoten kirkkaan ja tiiviin tarinan, joka toteuttaa lukijan toiveet monin tavoin.

Kirjoittaja

Thomas Glavinic

Thomas Glavinic on toimittaja, kirjailija ja radiokuunnelmien kirjoittaja. Kotimaassaan Itävallassa hän on tunnettu ja palkittu kirjailija, jonka teoksia on käännetty 12 kielelle.


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517966481
AsuSidottu
Sivumääränoin 300 sivua
Kirjastoluokka84.2
SuomentajaTiina Hakala
Ilmestyminen08/2010
VarastossaEi
Hinta31,50 €
(sis. alv. 10%)
Muuta

Saksankielinen alkuteos: Das Leben der Wünche