Vastarintaan!

Stéphane Hessel
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Pamfletti, joka kehottaa vastarintaan rahan valtaa vastaan

Stéphane Hesselin mukaan toisen maailmansodan aikana Ranskan vastarintaliike syntyi suuttumuksesta natsien mielivaltaan. Nykypäivän maailmassa syyt tulistumiseen eivät ehkä ole yhtä helposti nähtävissä – vai ovatko sittenkin? Voimmeko me hyväksyä tuloerojen kasvun, piittaamattomuuden ilmastonmuutoksesta, markkinavoimien ja median hävyttömän diktatuurin tai hyvinvointivaltion alasajon? Emme voi. 

Ranskan vastarintaliikkeen taistelija ja keskitysleiriltä selvinnyt Stéphane Hessel kannustaa jokaista meistä suuttumaan ja toimimaan. Vastarintaan! on kova huuto ihmisoikeuksien ja todellisen demokratian puolesta maailmassa, joka on hukkumassa rahan kahinaan ja jossa hyväksytään ihmisarvon loukkaaminen monin tavoin. 

Marraskuussa 2010 Ranskassa ilmestynyt pamfletti on pelkästään kotimaassaan myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta ja se on noussut vuoden 2011 aikana ilmiöksi ympäri Eurooppaa. Kustantaja lahjoittaa kirjasta saatavasta myyntitulosta 10 prosenttia YK:n humanitaariseen työhön.

Kirjoittaja

Stéphane Hessel

Stéphane Frédéric Hessel on diplomaatti ja suurlähettiläs. Hän on paennut keskitysleiriltä, kuulunut Ranskan vastarintaliikkeeseen ja toiminut BCRA:n agenttina. 


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517967891
AsuNidottu
AlkuteosIndignez-vous!
SuomentajaPirjo Thorel
Ilmestyminen08/2011
VarastossaEi
Hinta8,00 €
(sis. alv. 10%)

Asiasanat

pamfletti talous