Lumen syli

Satu Grönroos
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Kirjasta sanottua

Ihmisten vuorovaikutteisuus, intuitio, kosketus, erillisyys ja läheisyys ovat sekä Grönroosin romaanin kerronnan muotoa että sen sisältöä ohjaavia ja määrääviä tekijöitä.Hannu Waarala, Keskisuomalainen

Satu Grönroos kirjoittaa syvälle sieluun luistinten terillä ja lukija järkyttyy katsoessaan todellisuutta, sillä on niin paljon helpompi olla näkemättä, olla tuntematta.Leena Lumi, Leenalumi.blogspot.com

Lapsen maailman ja mielenliikkeet Grönroos tavoittaa taitavasti. Kieli on aistivoimaista ja kaunista. – – Hyvä romaani jatkaa kirjoittautumistaan lukijan päässä vielä viimeisen sivun jälkeenkin. Lumen syli on tällainen romaani.Anna-Leena Ekroos, Ilkka

Lumen syli on hieno esikoiskirja. Sen suurin anti on seitsemänvuotiaan sisäisen maailman kuvaus, jossa todellisuus ja kuvitelmat sekoittuvat, ja hätävalheet pelastavat kiperistä tilanteista.Sirpa Pääkkönen, Helsingin Sanomat

Riipaiseva esikoisromaani siipirikoista ihmisistä

”Olohuoneen pöydällä lepäsivät jaetut kortit, selkäpuoli ylöspäin. Katsoin omani. Niissä ei ollut yhtään kokonaista perhettä. Vain äitejä ja lapsia. Ja Musta-Pekka.”

Juuri koulunsa aloittaneen Helmin syksy alkaa painajaismaisesti. Hänen paras ystävänsä Mirjami kuolee, ja toinen ystävä Saara joutuu Otuksen käsiin. Vaikka pikkutytön elämässä pilkahtelee iloa ja välittämistä, hän ajautuu yhä syvemmälle pelkojen maailmaan, jossa tarun ja toden ääriviivat hämärtyvät. Eletään 1960-luvun loppua suomalaisessa pikkukaupungissa, jossa sodan jäljet näkyvät yhä ja josta lähdetään Ruotsiin töihin.

Isätön Helmi asuu Elsa-äitinsä ja kaksosveljiensä kanssa, mutta perhe kasvaa yllättäen, kun paikalle tupsahtavat Helmin isoveli Pena, työtön hunsvotti Helsingistä, sekä vanhainkodista karannut isoisä. Taakka äidin harteilla kasvaa, mutta mitä mahdollisuuksia hänellä lopulta on?

Omaa paikkaansa maailmassa hakee myös Helmin opettaja Kaarina: nuoren naisen odottamaton raskaus päättyy ennenaikaiseen synnytykseen ja lapsen kuolemaan, ja viereltä katoaa vaivihkaa myös mies, jonka kanssa oli tarkoitus viettää loppuelämä.

Helmin, Elsan ja Kaarinan tarinat sulavat lopulta yhteen kertoen meille maailmasta, jonka pahuuden edessä meidät voi pelastaa vain toisen ihmisen syli ja jossa rikkinäisilläkin kulkijoilla on mahdollisuus onneen.

Läheisyyden ja vapauden kaipuun teemat kulkevat läpi hurmaavan, lämminhenkisesti kerrotun romaanin. 

 

Satu Grönroos kertoo Lumen sylistä Aamun kirjassa (YLE Areena 15.3.2012)

 

 Lumen syli Facebookissa

Kirjoittaja

Satu Grönroos

Satu Grönroos (s. 1961) on kirjallisuutta ja kirjoittamista opiskellut vaasalainen freelance-toimittaja, joka on asunut lapsuutensa ja nuoruutensa Jyväskylässä. 


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517968119
AsuSidottu
Kirjastoluokka84.2
Ilmestyminen02/2012
VarastossaEi
Hinta31,50 €
(sis. alv. 10%)
Muuta

Kansi: Nina Leino

Saatavilla myös sähkökirjana

Lisämateriaali
saatavana
Markkinointimateriaali
Markkinointimateriaali2

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Satu Grönroos

Satu Grönroos

Esittely   Lisää koriin 33,00 €