Rajanaapuri

Roope Lipasti
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Kirjasta sanottua

Kotikutoisuudesta Lipasti leikkaa taitavasti filosofoiviin fundeerailuihin, jymähtämättä kohtalokkaasti kumpaankaan. Kernaasti nimittäisin Veikko Huovisen debytantille henkiseksi isäksi.Antti Majander, Helsingin Sanomat

kaivinkonein ja traktorein tallatulla pihamaalla liikuskeleva kirja on kepeän hyväntahtoinen kuva suomalaisittain maskuliinisesta elämänmuodosta ja -tunnosta ja siinä samalla aineellisista jos vähän henkisistäkin unelmista.Teppo Kulmala, Keskisuomalainen

Tätä lukee riippukeinussa ihan mielikseen! Hihittelyltä ei voi välttyä.Kirsi Turunen, Talo&Koti

Aidan toisella puolella ruoho on aina... leikkaamatta

Rajanaapuri on hillittömän hauska ja elämää humaanisti tarkasteleva kertomus kahdesta miehestä, jotka kohtaavat kesälomallaan pihasaunan rakentamisen merkeissä. Kertojalla on asiat hyvin ja järjestyksessä: hän katselee valmistalonsa ikkunoista, miten naapuri ryhtyy tuumasta toiseen. Kertoja seuraa kiikareillaan naapurin kuutta lasta ja ihanaa vaimoa, jota ei tietenkään pitäisi katsella. Erilaisten maailmankatsomusten lisäksi rakennuskesän aikana puidaan parisuhdekysymyksiä, naisasioita, ikäkriisiä ja perheellisen ja perheettömän miehen taakkaa.

Helsingin Sanomat on valinnut Rajanaapurin yhdeksi esikoispalkintoehdokkaistaan ja arvioissa Lipastia on verrattu jopa Veikko Huoviseen. Kirja kiinnostaa myös lukijoita: kotimaassa se on edennyt jo kolmanteen painokseensa ja käännösoikeudet on myyty Saksaan sekä Ranskaan. Lisäksi kirja valittiin satojen ehdokkaiden joukosta vierailemaan Berliinin elokuvajuhlien Breakfast & Books -tapahtumassa. Kirjan synopsista on myös pyydetty useisiin elokuvatuotantoyhtiöihin muun muassa Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan, Saksaan, Ranskaan ja Italiaan.

 

Rajanaapuri on saat

 

 


Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana!

Helsingin Sanomat on valinnut Roope Lipastin Rajanaapurin yhdeksi esikoispalkintoehdokkaistaan. Marraskuun 15. päivänä myönnettävää 15 000 euron suuruista palkintoa tavoittelee yhteensä kymmenen teosta.

Voittajan valitsee raati, jota johtaa kirjallisuustoimittaja Antti Majander, ja siihen kuuluvat toimittajat Sanna Kangasniemija ja Esa Mäkinen, runoilija Aki Salmela sekä edellinen palkittu, kirjailija Satu Taskinen. Palkinto jaetaan nyt 18. kerran.

Kaikki finalistit esiintyvät Helsingin Kirjamessuilla Aleksis Kivi -lavalla sunnuntaina 28. lokakuuta klo 14.30. Lipasti vierailee messuilla lisäksi torstaina klo 11.00 Akateemisen osastolla ja klo 15.00 Takauma-lavalla.

 


 

 Roope Lipasti ja Rajanaapuri Facebookissa

Kirjoittaja

Roope Lipasti

Roope Lipasti on suosittu lietolainen kirjailija ja kolumnisti.


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517968157
AsuSidottu
Kirjastoluokka84.2
Ilmestyminen03/2012
VarastossaEi
Hinta29,50 €
(sis. alv. 10%)
Muuta

Kansi: Elina Warsta

Saatavilla sähkökirjana

Pokkari ilmestyy 03/2013


Sinua saattavat kiinnostaa myös

Roope Lipasti

Elämä ja vähäisemmät teot
Roope Lipasti

Esittely   Lisää koriin 28,00 €
Elämä ja vähäisemmät teot
Roope Lipasti

Roope Lipasti

Roope Lipasti

Esittely   Lisää koriin 32,00 €
Elämä ja vähäisemmät teot
Roope Lipasti

Esittely   Lisää koriin 9,00 €
Roope Lipasti

Esittely   Lisää koriin 32,00 €
Roope Lipasti

Esittely   Lisää koriin 9,00 €