Ei kenenkään äiti (e-kirja)

Kertomuksia lapsettomuudesta

Hanna Parviainen
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Jossain vaiheessa on vain pakko yrittää hyväksyä, ettei lapsia tule. Koskaan.

”Se on mukana töissä, kotona, lähikaupassa, lomamatkoilla, häissä ja hautajaisissa – vuoden jokaisena päivänä. Sen takia minua nöyryytetään osallistumaan sätkynukkeleikkiin, jossa puikoissa on milloin lääketiede, milloin sosiaaliviranomaiset – ja minun pitää vain olla onnellinen, että saan ruotia elämääni pohjamutia myöten, vaikka oikeasti mieleni tekisi potkaista jokaista vastaantulevaa pallomahaa.”

Lapsettomuus kietoutuu elämään kuin mustekala: ei ole paikkaa eikä hetkeä, johon sen lonkerot eivät ulottuisi. Edes hedelmöityshoidot tai adoptioprosessiin lähteminen eivät takaa sitä, että jonain päivänä lastenhuoneen pinnasängyssä nukkuu tuhiseva käärö. Pariskunnat ja yksin lasta toivovat joutuvat pohtimaan, mihin kaikkeen he ovat valmiita saadakseen oman lapsen. Voiko elämän tarkoitus ylipäätään löytyä muualta kuin iltasatuhetkistä tai lapsiperheen lauantaisaunasta? Onko kyseessä enemminkin piinaava pakkomielle, josta voi opetella päästämään irti? Entä mitä tapahtuu, jos unelmasta tulee totta – mutta todellisuus onkin ihan jotain muuta kuin on kuvitellut?

Ei kenenkään äiti -kirjassa lapsettomuudestaan kertoo viisitoista eri-ikäistä suomalaisnaista ja -miestä. Kirjoittajia yhdistää sama kohtalo, yksi elämän käsittämättömimmistä epäoikeudenmukaisuuksista, mutta sen äärellä jokainen heistä on päätynyt omanlaiseensa ratkaisuun. Tarinansa kirjassa kertovat esimerkiksi julkisesti lapsettomat Satu Taiveaho ja Eila Tiainen, adoptiotyttären äiti Anna Pihlajaniemi, ilman kohtua syntynyt Milla Mäntylä, kahdenkymmenen lapsettomuusvuoden jälkeen downtyttären saaneet Leena ja Risto Oksanen, lapsettomuushoidot vaimonsa kanssa läpikäynyt Esa Kynäslahti, yksin lasta toivova Kaisa Suominen sekä lapsenlapseton Pirjo Lääperi.

Vaikka lapsettomuus koskettaa joka viidettä suomalaispariskuntaa, se on usein liian yksityinen ja kipeä asia jaettavaksi. Ei kenenkään äiti -teoksessa kirjoittajat avaavat rohkeasti sisimpänsä, ja kirja kasvaa pysähdyttäväksi kuvaksi lapsettomuudesta nykypäivän Suomessa.

 

Atenan sähkökirjat saatavana seuraavista verkkokaupoista:

Elibris: www.elibris.fi

Elisa Kirja: http://kirja.elisa.fi/

Ellibs: http://www.ellibs.com/fi/

Emviem: http://www.emviem.com/

Suomalainen.com: http://ekirja.suomalainen.com/

Kirjoittaja

Hanna Parviainen

Hanna Parviainen on muun muassa lapsettomuutta tutkinut toimittaja.


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517966931
AsuSähkökirja
Sivumäärä280
Kirjastoluokka37.4
Ilmestyminen05/2012
VarastossaEi
Hinta22,50 €
(sis. alv. 23%)
Muuta

Julkaisumuoto: ePub