100 minuuttinovellia

István Örkény
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Kirjasta sanottua

Tiivistäminen on oma taitonsa, ilmeikäs tiivistäminen suurempi taito. Jotta tiiviys olisi omaperäistä ja naurettavaakin, se vaatii (...) veijarin persoonallisuutta, ryvettyneisyyttä ja mielen kirkkautta, luontaista taipumusta kääntää ankeus hilpeydeksi.Helsingin Sanomat

Kuten hyvässä kirjallisuudessa aina, Örkényn kertomuksissa on voimakas metafyysinen taso, olemassaolon hyinen viima.Hannu Waarala, Keskisuomalainen

Unkarin virnuileva lahja maailmankirjallisuudelle

”Lukekaamme yksi Minuuttinovelli sillä aikaa kun keitämme löysiä munia tai odotamme vastausta puhelimeen (mikäli numero tyyttää varattua). Huono vointi tai rasittuneet hermot eivät ole esteenä. Voimme lukea niitä istuen tai seisten, tuulessa ja sateessa tai täpötäydessä ruuhkabussissa. Suurin osa niistä kestää lukemisen myös kiireen keskellä!”

100 minuuttinovellia on laajennettu laitos aiemmin julkaistusta Minuuttinovelleja teoksesta. Teos julkaistaan kirjailijan 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Juhani Huotari on valinnut ja suomentanut teokseen 14 uutta kertomusta, joten kirjassa on kokonaiset 100 ytimekästä minuuttinovellia. Kaikkia novelleja yhdistää Örkényn erikoisten elämänkokemusten jättämät jäljet sekä niiden jalostama musta huumori.

Örkény kehitti aikanaan minuuttinovelleillaan kokonaan uuden kirjallisuuden lajin.

Kirjoittaja

István Örkény

István Örkény näki kaksi sotaa, pakkotyöleirin, neljän vuoden sotavankeuden ja kommunismin hirmuvallan kotimaassaan Unkarissa. 


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517968577
AsuSidottu
Sivumäärä240
Kirjastoluokka84.2
SuomentajaJuhani Huotari
Ilmestyminen09/2012
VarastossaEi
Hinta29,50 €
(sis. alv. 10%)
Muuta

Kansi: Timo Mänttäri