Muumit ja olemisen arvoitus

Jukka Laajarinne
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Kirjasta sanottua

Rytmi ja hellä ironia ovat kohdallaan. Kirjaa voi, todellakin, suositella niin vasta-alkajille kuin eksistentialismissa ja muumilogiassa pitemmälle ehtineillekin.Kuisma Korhonen, Helsingin Sanomat

Muumit ja olemisen arvoitus on hykerryttävän hienoa luettavaa ja niin muumiaatteen sisäistänyttä tekstiä, että jo Tove Janssonilta lainattu motto kertoo kaiken oleellisen: 'Vapaus on tärkein asia.'Mari Viertola, Turun Sanomat

Menestyskirja tarkastelee muumeja filosofin silmälasein

Muumipappa pakenee arjen tuttuutta hattivattien pariin, Nuuskamuikkunen vaeltaa Yksinäisille vuorille, Muumipeikko muuttuu taikurin hatussa toisenlaiseksi ja joutuu pohdiskelemaan identiteettiään. Muumilaakson päällä roikkuu kysymyksiä: Kuka minä oikeastaan olen? Mikä on minun paikkani täällä?

Kaikkien rakastamat Muumi-kirjat pohdiskelevat meille kaikille tuttuja kysymyksiä. Muumilaakson asukkaiden ajatukset kiertelevät olemisen ja identiteetin ympärillä, ne tarjoavat vastauksia maailman haasteisiin ja kertovat heidän levottomuudestaan, vapau- destaan, kodittomuudestaan, olemassaolon jakamisesta sekä huolenpidosta.

Muumit ja olemisen arvoitus kiinnittää lukijan huomion Tove Janssonin mestarillisten saturomaanien filosofiseen puoleen. Mitä tekemistä muumeilla, Nuuskamuikkusella ja Vilijonkalla on Kierkegaardin, Heideggerin ja Sartren kanssa? Mitä annettavaa heillä on lukijalle, joka painii oman elämänsä peruskysymysten kanssa? Lähde mukaan tutkimusmatkalle - jos uskallat.


Kirjoittaja

Jukka Laajarinne

Jukka Laajarinne on vapaa kirjailija. Hän on kirjoittanut Atenan julkaisemana suositun, muumeja filosofisesta näkökulmasta tarkastelevan teoksen Muumit ja olemisen arvoitus sekä kehutut romaanit Kehys ja 72.


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517965927
AsuSidottu
Sivumäärä238
KuvitusAlkuperäisiä Tove Janssonin piirroskuvia
Kirjastoluokka11.5
Ilmestyminen09/2009
VarastossaEi
Hinta25,50 €
(sis. alv. 10%)

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Jukka Laajarinne
Sylivauvan isä on jäänyt yksin lapsen
kanssa, äiti on poissa. Mies muistelee
heidän ensitreffejään elokuvissa, kun
tarina yhtäkkiä sukeltaa valkokankaan
läpi tähän elokuvaan, jossa...
Esittely   Lisää koriin 30,50 €
Kontrolliyhteiskunnan lapset -sähkökirja
Jukka Laajarinne

Jukka Laajarinne

Esittely   Lisää koriin 33,00 €
Jukka Laajarinne

Esseitä
Jukka Laajarinne

Esittely   Lisää koriin 29,00 €