Management by Sauron

Sormusten herran johtamisopas

Harri V. Hietikko
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Kirjasta sanottua

Hietikko on porautunut hyvin syvälle sekä johtamistieteisiin että Sormusten herraan.Jaakko Lyytinen, Helsingin Sanomat

Pystypäistä asennetta voi pitää perusteltuna, sillä Hietikon oivallus johtajuuden ja Tolkienin ristivalotuksesta on kiistattoman toimiva.Tommi Aitio, Kauppalehti

Johtajuuskirja ristivalottaa nykyajan työelämää J.R.R. Tolkienin romaanihahmojen kautta

Tarussa sormusten herrasta velho Gandalf johtaa sormus-saattuetta viisaasti ja kärsivällisesti, kun taas hirmuhallitsija Sauron kylvää pelkoa ja epätoivoa alaistensa keskuuteen. J. R. R. Tolkienin trilogia on vaikuttava fantasiaseikkailu, mutta se kertoo paljon myös vallasta ja johtajuudesta.

Harri Hietikko löytää kirjassaan Management by Sauron Tolkienin tarun johtajatyypeille vastineet nykyajan työelämästä: Esimerkiksi Sauron edustaa pelolla hallitsevaa johtajaa, joka linnoittautuu huoneeseensa ja ärähtelee sieltä käskyjä alaisilleen. Hietikon mukaan tarun hahmot muodostavat neljä vastakohtaparia, joiden kautta lähestytään johtamisteemoja: valtaa, johtajuutta, toivoa ja tuhoa.

Johtajaan ja työyhteisöön kohdistuu paljon ristiriitaisia vaatimuksia ja odotuksia, ja erilaisten johtamisoppaiden viidakkoon on helppo eksyä. Management by Sauron palaa johtajuuden peruskysymysten äärelle rinnastamalla Tolkienin tarun käytännön työelämään: Mitä voi oppia Gandalfin tavasta käydä kehityskeskusteluja? Olisiko joissain tilanteissa paras toimia Sauronin tavoin, kyselemättä ja suoraviivaisesti? Miksi pienipalkkaisen Frodon työpanos on ratkaisevan tärkeä? Hietikko muistuttaa myös, että pahoiltakin johtajilta voi oppia, koska kielteisiksi mielletyillä tavoilla voi olla myönteisiä seurauksia.

Kirjoittaja

Harri V. Hietikko

HT Harri Hietikko (s. 1970) on tutkinut väitöskirjassaan vallan ja johtajuuden ilmentymiä Tarussa sormusten herrasta. Hietikko työskentelee Vaasan kaupunginteatterin hallintojohtajana. 


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517966351
AsuSidottu
Sivumäärän. 240
KuvitusPiirroskuvitus, Ossi Hiekkala
Kirjastoluokka69.11
Ilmestyminen04/2010
VarastossaEi
Hinta33,50 €
(sis. alv. 10%)

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Mitä johtamisesta voi oppia
Anne-Liisa Palmu-Joronen
Kun yritysjuristi Anne-Liisa Palmu-Joronen aloitti
työnsä Nokian
matkapuhelinyksikössä, kännykät
olivat vielä valtavan kokoisia ja painavia.
Samalla kun puhelimet pienenivät ja Nokiasta...
Esittely