Lumikuningas

ja muita kertomuksia

Antti Jaatinen
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Kirjasta sanottua

Lumikuningas ja muita kertomuksia onnistuu huumorissa, kokoelman monipuolisuudessa ja todistaa kekseliäisyydestä ja kyvystä rakentaa erilaisia, uskottavia novellimaailmoja.Joni Pyysalo, Suomen Kuvalehti (2/2012)

Mitä tapahtuu, kun Suomen rikkain mies rakentaa Lappiin palatsin – lumesta?

Arkkitehti Jaakko Vasara saa iltamyöhällä merkillisen puhelun. Langan päässä on hänen lapsuudenystävänsä, jolla on hurja suunnitelma: tämä Pohjolan rikkain mies haluaa ystävänsä suunnittelevan hänelle uusgoottilaisen palatsin. Valtaviin mittasuhteisiin paisuva hanke päätetään tehdä Lapin tuntureille – lumesta.

”Tuomas Korhosen viimeinen päivä” -kertomuksessa saatana vaatii rakennusurakoitsijan sielua. Tuo­mion päivä lähestyy uhkaavasti, mutta auttaako sovitus vuosien itsekkyyden jälkeen? ”Miljoona” taas kertoo säästäväisen Einon ponnistelusta kohti seitsennumeroista pankkitilin saldoa – parturikäyntejä voi vähentää jos kynii tukkansa itse, ja mökki pysyy lämpimänä jos ei tuuleta.

Jaatisen lämpimän ironisia ja tarkkanäköisiä tarinoita yhdistää ajatus jäljen jättämisestä: lumipalatsi on arkkitehdin ja asiakkaan yhteinen muistomerkki, joka samalla viiltää arven Lapin luontoon, ja Tuomas Korhonen saa viimeisenä päivänään tuntea omissa nahoissaan muille aiheuttamansa huolet. Miljoonaansa säästävä Eino taas kituuttaa hiljaa mökissään. Jääkö hänestä minkäänlaista jälkeä? 

Kirjoittaja

Antti Jaatinen

Antti Jaatinen (s. 1968) asuu Turussa ja on koulutukseltaan arkkitehti. Tällä hetkellä hän työskentelee valtion virkamiehenä.


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517967563
AsuSidottu
Sivumäärä220
Kirjastoluokka84.2
Ilmestyminen08/2011
VarastossaEi
Hinta32,50 €
(sis. alv. 10%)
Muuta

Kansi: Timo Mänttäri

Asiasanat

novelli

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Antti Jaatinen
Rakennustutkija Antero Veripartaa harmittavat
kotikaupunkinsa väärin korjattu
rakennuskanta ja puukaupungin pirstotut katulinjat.
Ei, hän on raivoissaan ja vihaa palavasti
ympäristönsä...
Esittely   Lisää koriin 32,50 €