Mafia Export

Miten Cosa Nostra, Camorra ja ´Ndrangheta ovat valloittaneet maailman

Francesco Forgione
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Mafianvastaisen komission entisen johtajan asiantunteva tietokirja mafian mahdista

Kirjasta sanottua

Mafia export on harvinaisen jännittävä ja viihdyttävä tietokirjaTeppo Kuittinen, Apu

Made in Italy: Maailmanlaajuisesti järjestäytynyt rikollisuus

Murhia, huume- ja asekauppaa, lahjontaa, kiristystä – mafian syntilista on vaikuttava. Nykymafia on kasvanut sisilialaisesta suojelubisneksestä maailmanlaajuiseksi organisaatioksi ja ulottanut lonkeronsa Välimereltä koko Eurooppaan ja Amerikkaan. Se on tehnyt itsensä näkymättömäksi piilottamalla liiketoimintansa laillisten yritysten taakse sekä kietomalla hallituksia ja oikeusjärjestelmiä pikkusormensa ympärille.

Mafia export luonnostelee kuvan maailmasta, jota mafia pyörittää. Cosa Nostran, Camorran ja ’Ndranghetan yhteinen liikevaihto on suurempi kuin Viron, Slovenian ja Kroatian yhteenlaskettu bruttokansantuote. Mafiaperheet pystyvät vaikuttamaan hallitusten valintoihin, rahoitusjärjestelmiin ja markkinoiden liikkeisiin. Mafia porskuttaa talouskriisistä huolimatta – tai sen ansiosta – ja huumekaupan likapyykki pestään ravintoloissa, hotelleissa ja rakennusfirmoissa ympäri maailman. Mafiaperheet haalivat valtaa saadakseen rahaa ja lisää valtaa. Rahaa liikkuu niin paljon, että sitä ei enää lasketa – se punnitaan.

Teos on ällistyttävä kurkistus rikollisjärjestön sisäpiiriin, jossa menneisyys ja nykypäivä elävät rinnakkain yhtä lailla kuin uskonnollisuus ja tehdyt synnit. Mafia export kertoo tunnetuista mafiatapauksista ja tuo nähtäville mafian rikollisen toiminnan lisäksi myös arkipäivän todellisuuden, perheen, ystävyyden, avioliiton ja suhteen lapsiin. Kirja antaa realistisen kuvan ilmiöstä, josta on huomaamatta tullut monissa maissa osa yhteiskuntarakennetta. Valaiseva kuvaus mafian leviämisestä antaa sanalle ”globalisaatio” uuden merkityksen.

Kirjoittaja

Francesco Forgione

Francesco Forgione (s. 1960) on Italian mafianvastaisen komission entinen johtaja, joka on elänyt viimeiset 15 vuotta turvamiesten vartioimana. Mafia Exportin oikeudet on myyty yli kymmeneen maahan. 


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517967532
AsuSidottu
Sivumäärä400
KuvitusKarttaliite
Kirjastoluokka30.16
AlkuteosMafia Export
SuomentajaTaru Nyström
Ilmestyminen09/2011
VarastossaEi
Hinta33,50 €
(sis. alv. 10%)
Lisämateriaali
saatavana
Markkinointimateriaali1
Markkinointimateriaali2