Hävityksen historiaa

Eurooppalaisen vandalismin vuosisadat

Sami Koski, Mika Rissanen & Juha Tahvanainen
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Kirjasta sanottua

Taustat hyvin valottava ja asiantuntevasti kirjoitettu.Eeva Nikkilä-Kiipula, STT

Kiehtova ja samalla järkyttävä teos ihmisen halusta tuhota erilaista

Vandaalien heimo valtasi Rooman vuonna 455. Valloitusta seurasi kaksi viikkoa ryöstöä ja hävitystä, jolla vandaalit varmistivat nimensä säilymisen historian lehdillä. Vaikkei tuho ollut erityisen julmaa, alettiin kaikista hävityksen aiheuttajista puhua vandaaleina. Ja vandalismia Euroopan historiassa on riittänyt: ryösteleviä sotajoukkoja, kulttuurisia puhdistuksia, historian retusointia ja vallankumousmellakoita.

Hävityksen historiaa avaa kiehtovan ja samalla järkyttävän näkymän ihmisyyteen. Pelkällä vihalla vandalismia ei voi selittää, vaan ihmisellä näyttää olevan jokin syvempi, irrationaalinen halu tuhota, joka nousee esiin poikkeusoloissa.

Yleistajuinen kirja kuljettaa lukijan halki vuosisatojen. Erinomaisesti kirjoitettua tietokirjaa lukee kuin jännitysromaania: antiikin ajoista edetään ristiretkeen, joka päättyi Konstantinopolin repimiseen palasiksi ja suomalaisten hakkapeliittojen tuhovimmasta Prahassa päädytään Jugoslaviaan ja Mostarin sillan räjäyttämiseen. Hävityksen historiaa myös muistuttaa, että kulttuurin tuhoaminen jättää kansakuntaan arven, joka ei parannu milloinkaan.

FM Sami Koski, FL Mika Rissanen ja FM Juha Tahvanainen voittivat esikoisteoksellaan Antiikin urheilu Tieto-Finlandia- ja Vuoden urheilukirja -palkinnot, ja kirjaa kiitettiin muun muassa siitä, että se on vauhdikas suurelle yleisölle tarkoitettu tietoteos. Vähintäänkin samaa voi sanoa Hävityksen historiasta.

Kirjoittaja

Juha Tahvanainen

Juha Tahvanainen on maanviljelijä ja latinan kielen opettaja. 


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517964906
AsuSidottu
Sivumäärä336
Kuvitus32 sivun värikuvaliite
Kirjastoluokka90.2
Ilmestyminen08/2007
VarastossaEi
Hinta34,50 €
(sis. alv. 10%)
Muuta

Kansi: Timo Mänttäri


Sinua saattavat kiinnostaa myös

Tarinoita tuopin takaa
Juha Tahvanainen & Mika Rissanen

Esittely   Lisää koriin 33,00 €
Tarinoita tuopin takaa
Juha Tahvanainen & Mika Rissanen