Luova laji

Näkökulmia kirjoittamisen tutkimukseen

Juri Joensuu
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Miten runon koodaaminen eroaa historiallisen romaanin ajankuvan koodaamisesta? Voiko palaute tappaa? Onko kirjoittaminen yksinäistä vai yhteisöllistä toimintaa? Saako käsikirjoittaja roolin elokuvasta? Kuka tai mikä ylipäätään kirjoittaa?

Muun muassa kirjoittajakoulutuksen vakiintuminen ja digitaalisen, verkottuneen median ilmaantuminen kirjoittajien työhuoneisiin ovat muuttaneet kirjoittamisen luonnetta. Luovassa lajissa kirjoittamisen tutkijat tarjoavat katsauksia mm. kirjoittajan identiteettiin, fanikirjoittamiseen ja kirjoittamisen opetukseen. Myös genren ja median kysymyksiä käsitellään kirjoittajan näkökulmasta ja tehdään yllättäviäkin kytkentöjä.

Luova laji asettaa kirjoittamisen käytännölliset kysymykset tuoreen kansainvälisen tutkimuksen yhteyteen. Kirja valottaa ensimmäisenä suomalaisena kirjoituskokoelmana monitieteisen kirjoittamisen tutkimuksen suuntauksia. Teos on monipuolinen tietopaketti tämän luovan lajin kysymyksistä. Se soveltuu kirjoittamisen opiskelijoille ja harrastajille, kirjoittamista opettaville ja sellaisille lukijoille, joita kiinnostaa myös kirjoittajan työ.

Kirjoittajat: Kristian Blomberg, Nora Ekström, Eeva Haverinen, Juri Joensuu, Tuomo Lahdelma, Maiju Lahtinen, Risto Niemi-Pynttäri, Sara Rauma, Jarkko Suhonen ja Pauliina Vanhatalo.

Kirjoittaja

Kirjan tiedot

ISBN9789517965163
AsuNidottu
Sivumäärä197
KirjastoluokkaK86.07
Ilmestyminen02/2008
VarastossaKyllä
Hinta29,50 €
(sis. alv. 10%)