Talvisota muiden silmin

Antero Holmila
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Talvisota muiden silmin -teos on ensimmäinen yksiin kansiin koottu kirja siitä, miten Suomen ja Neuvostoliiton välinen kamppailu uutisoitiin eri maiden tiedotusvälineissä. Aihe on ajankohtainen, koska meillä Suomessa on yhä tapana nähdä talvisota vain suomalaiskansallisesta perspektiivistä.

Usein toistetun väittämän mukaan talvisodan uutisointi yhdisti maailman yleisen mielipiteen Neuvostoliittoa vastaan. Eri maiden sanomalehdistön systemaattinen tarkastelu rinnakkain yleisön mielipiteiden ja eri maiden hallitusten linjauksien kanssa kuitenkin osoittaa, että talvisodan kuva oli huomattavasti monitahoisempi kuin aikaisemmin on oletettu. Ennen kaikkea kirja selvittää monissa kohdissa ensi kertaa, miten talvisotaa käytettiin eri maissa poliittisena lyömäaseena, olipa sitten kysymyksessä Kreikan sotilasdiktatuuri tai brittiläinen parlamentarismi.

Talvisota muiden silmin -teoksessa talvisota näyttäytyy uudenlaisessa perspektiivissä selvittäen suomalaiselle lukijalle, miten talvisodasta maailmalla käyty keskustelu usein liittyi ensisijaisesti eri maiden omiin poliittisiin ongelmiin ja vasta toissijaisesti Suomen itsenäisyyskamppailuun liittyviin konkreettisiin kysymyksiin.

Kirja on Ph.D., tutkija Antero Holmilan toimittama, ja se koostuu kymmenestä maakohtaisesta artikkelista, jotka ovat alansa johtavien suomalaisten tutkijoiden kirjoittamia. Mukana ovat mm. professorit Timo Vihavainen ja Olavi K. Fält sekä lukuisia nuoremman polven historian tutkijoita. Kirjassa luodaan katsaus seuraaviin maihin: Iso-Britannia, Italia, Kreikka, Neuvostoliitto, Saksa, Ranska, Ruotsi, Unkari ja Yhdysvallat.

Kirjoittaja

Antero Holmila

FT Antero Holmila (1979) on väitellyt Englannissa ja hänen holokaustiaiheinen väitöskirjansa ilmestyy englantilaisen Palgraven kustantamana. Syksyllä 2009 ilmestyi hänen toimittamansa Talvisota muiden silmin, joka sai runsaasti huomiota.


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517965897
AsuSidottu
Sivumäärä237
KuvitusMv-kuvitus
Kirjastoluokka92.73
Ilmestyminen10/2009
VarastossaEi
Hinta36,50 €
(sis. alv. 10%)

Asiasanat

historia suomi sota

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Jukka-Pekka Laine & Heikki Tiilikainen
Jatkosodassa rintamillamme toimi puoli miljoonaa
suomalaista, jotka unelmoivat rauhasta, kodista,
lapsista ja turvallisuudesta – kunhan vain
jäisivät henkiin. Näin oli
tulilinjojen toisellakin puolella. Neuvostoliitosta...
Esittely