Ettekö te tiedä, kuka minä olen

Ylimielisyyden historiaa

Ari Turunen
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Kirjasta sanottua

Täynnä mielenkiintoisia tarinoita ylimielisyyden ja yleensä väärinarviointien vaikutuksesta historiassa. Pasi Pulju, Kleio

Ylpeys käy lankeemuksen edellä.

"Tämä on todennäköisesti paras kirja, jonka tulet ikinä lukemaan..." Niinpä niin: meillä ihmisillä on aina ollut kovin suuret luulot itsestämme.

Ari Turunen johdattaa uudessa, hillittömän hauskassa kirjassaan ylimielisyyden lähteille. Mikäpä muukaan olisi ollut syynä ihmiskunnan suurimpiin katastrofeihin ilmastonmuutoksesta talouskriiseihin kuin valtaapitävien pohjaton omahyväisyys. Neuvostoliitossa suunniteltiin 1930-luvulla, että kaikkien Siperian jokien virtaussuunta olisi syytä kääntää päinvastaiseksi. Enronin toimitusjohtaja taas uskoi, että ahneus oli paras motivointikeino - tunnetuin seurauksin. Tai mitä voimme oppia Espanjan kuninkaan Filip II:n vaatimattomuudesta: hän paloi kuoliaaksi takkansa ääressä, kun hoviväki ei löytänyt tarpeeksi nopeasti virkailijaa, jonka virallisena tehtävänä oli liikuttaa kuninkaan nojatuolia.

Ettekö te tiedä, kuka minä olen -kirjaan on syytä tarttua, kun päähän kihahtaa hybris. Kirjan viimeisessä luvussa näet kerrotaan menestystarinoista, joiden perustan ovat luoneet hybriksen vastakohdat: itsekritiikki ja -ironia.

Kirjoittaja

Ari Turunen

VTL Ari Turunen on toimittaja ja tietokirjailija, joka kirjoittanut mm. suuren suosion saaneet tietokirjat Humalan henkiHyvän ja pahan merkit ja Ulkokultaisen käytöksen kirja


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517965996
AsuSidottu
Sivumäärän. 250
KuvitusMv-kuvitus
Kirjastoluokka90.2
Ilmestyminen04/2010
VarastossaEi
Hinta30,50 €
(sis. alv. 10%)

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Ylimielisyyden historiaa
Ari Turunen

Esittely   Lisää koriin 9,00 €
Suomalaisen jäänmurtamisen tarina
Petja Partanen & Ari Turunen

Ylimielisyyden historiaa
Ari Turunen

Valheen, vääristelyn ja vilpin historiaa
Ari Turunen

Esittely   Lisää koriin 9,00 €