Eläinten syömisestä

Jonathan Safran Foer
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Kirjasta sanottua

”Eläinten syömisestä -kirjan jälkeen loppui 20 vuoden kasvissyöntini ja alkoi aktivistivegaanin aikani.”Natalie Portman

Olen varma, että paatuneinkin lihansyöjäjuntti haluaa kirjan lukemisen jälkeen lopettaa tehomaatalouden.Kyösti Hagert, Jyväskylän Ylioppilaslehti

Vakuuttavasti dokumentoidut, toteavaan tyyliin raportoidut kauheudet iskevät sekasyöjän seinää vasten.Marjo Jämsä, Opettaja

Jonathan Safran Foer pohtii oikeuttamme syödä lihaa ja lihan tehotuotannon ongelmia. Ravisteleva ja vakuuttava teos on yhdistelmä filosofiaa, muistelmateosta, tiedettä, kirjallisuutta ja tutkimusmatkoja sinne, mistä ruokamme on peräisin. 

Söisimmekö eläinkunnan tuotteita, jos tietäisimme, miten ne päätyvät lautasillemme?

Kirjailija Jonathan Safran Foer on ajelehtinut ikänsä sekasyöjän ja kasvissyöjän välimaastossa. Tultuaan isäksi hän alkoi kyseenalaistaa valintojaan: Miksi syön eläinten lihaa? Söisinkö pihvini, jos tietäisin sen reitin lautaselleni? Miten puhdasta ruokaa lapseni syö?

Foer vierailee kirjassaan tehomaatiloilla katsomassa, miten eläimet – kanat, siat, lehmät – voivat ja miten ruoat jalostetaan kuluttajien tarpeisiin. Tutkimusmatkoillaan hän tapaa muun muassa vegaanin lihafarmarin ja 40 vuotta valtavassa kanankäsittelylaitoksessa työskennelleen ”Marian” sekä pohtii selityksiämme, joilla perustelemme lihansyöntioikeuttamme.

Vaikka eläinkunnan tuotteiden syöminen vaikuttaa kirjan faktojen valossa kestämättömältä, Foer ei syyllistä lihansyöjiä vaan tarjoaa myös heille eettisempiä ja ekologisempia vaihtoehtoja.

Runsaaseen lähdeaineistoon ja faktoihin perustuva kirja on yhtä aikaa henkilökohtainen tarina ja yleinen tietoteos. Foer pohtii rinnakkain oman perheensä arkivalintoja ja tehomaatalouden terveydellisiä, ekologisia ja eettisiä ongelmia. Eläinten syömisestä on intohimoinen, vakuuttava ja ravisteleva yhdistelmä filosofiaa, kirjallisuutta, tiedettä, muistelmateosta sekä kirjailijan tutkimusmatkoja sinne, mistä ruokamme on peräisin. 

Kirjoittaja

Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer on yhdysvaltalainen kirjailija, joka on kirjoittanut kaksi romaania. Hänen Eläinten syömisestä -kirjastaan on tullut maailmanlaajuinen ilmiö. 


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517966801
AsuSidottu
Sivumäärä340
Kirjastoluokka67.7
AlkuteosEating Animals
SuomentajaAntti Immonen
Ilmestyminen02/2001
VarastossaEi
Hinta29,50 €
(sis. alv. 10%)
Lisämateriaali
saatavana
Markkinointimateriaali1
Markkinointimateriaali2

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Alan Weisman
Maailma ilman meitä on ajatusleikki siitä,
mitä maailmalle tapahtuisi, jos ihmiskunta
häviäisi. Mitä tapahtuisi seuraavana
päivänä, mitä viiden
päivän, kuukauden, vuoden, sadan, tuhannen...
Esittely  
Ilmastonmuutokseen voi sopeutua
Stefan Fölster
Ollaanpa rehellisiä: onko mahdollista,
että kuusi miljardia ihmistä muuttaisi
elintapojaan estääkseen ilmastonmuutoksen?
Vaikka vaihtaisimmekin hybridiautoihin ja
muuttaisimme asumaan ekokyliin, kaikissa maissa...
Esittely  
Elina Lappalainen

Esittely   Lisää koriin 29,50 €
Herkkuja ilman hellaa ja uunia
Outi Rinne

Esittely   Lisää koriin 33,00 €
Syömisen syvin olemus
Miia Saastamoinen

Esittely   Lisää koriin 30,50 €
Michael Pollan
Jos isoisoäiti menisi nykyaikaiseen markettiin,
hän saattaisi palata sieltä tyhjin
käsin. »Ruoankaltaiset
ravintovalmisteet» ja kevyttuotekehitelmät
ovat korvanneet sen, mitä isoisoäiti olisi...
Esittely   Lisää koriin 9,00 €