Luusto lujaksi elämäntavoilla

Ehkäise ja hoida osteoporoosia ravinnolla ja liikunnalla

Juhana Harju
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Kirjasta sanottua

Kirjassa annetaan hyviä vinkkejä oman luuliikuntaohjelman laatimiseen.Soila Niklander, Juoksija

Upea teos tuoreinta tutkimustietoa ja käytännön neuvoja helposti lähestyttävässä muodossa.Reijo Laatikainen, Pronutrionist-sivusto

Kirja tarjoaa selkeää ja havainnollista tietoa osteoporoosista, sen esiasteesta osteopeniasta sekä näiden hoidosta ja ehkäisystä. Tuntuu kuin olisi mukavan lääkärin vastaanotolla.Jenni Leukumavaara, Helsingin Sanomat

Paranna luuntiheyttä – torju osteoporoosi – ehkäise murtumia

Noin 400 000 suomalaisella on osteoporoosi, ja yhtä monen luuntiheys on heikentynyt lievemmin. Luuston haurastuminen on osasyynä vuosittain noin 30 000–40 000 murtumaan. Paljon voi kuitenkin tehdä välttääkseen murtumat kokonaan.

Luusto lujaksi elämäntavoilla on luotettava ja innostava opaskirja luuston hyvinvoinnista. Ravintoasiantuntija Juhana Harju kertoo, miten voi parantaa luun laatua, vahvistaa luuntiheyttä ja pienentää murtumariskiä. Avainasemassa ovat ravinto ja elämäntavat, mutta kyse on paljon muustakin kuin riittävästä määrästä kalsiumia ja D-vitamiinia. Teos perustuu suureen määrään tuoreinta tutkimustietoa ja tarjoaa paljon käytännön keinoja jokaiselle, joka haluaa vahvistaa luustoaan. Tiesitkö esimerkiksi, että parsakaali sisältää luustolle tärkeää K-vitamiinia ja kuivatut luumut ovat luustolle todellista superruokaa? Tai että hyvillä silmälaseilla voi vähentää kaatumis- ja murtumariskiä?

Osteoporoosiin perehtynyt yleislääketieteen erikoislääkäri Ari Rosenvall on tarkistanut kirjan asiasisällön ja kirjoittanut kirjaan esipuheen. Lisäksi suomalaiset luustotutkijat ovat tarkastaneet kirjan tietoja. Kirjan on kuvittanut Urika Ylioja.

Kirjoittaja

Juhana Harju

Juhana Harju on koulutettu ravintoasiantuntija. Hän luennoi ja kirjoittaa terveellisestä ravinnosta ja hyvästä elämästä, ja pitää suosittua Aamiainen ruohikolla -ravintoblogia. 


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517966986
AsuNidottu, liepeellinen
Sivumäärä200
Kirjastoluokka59.52
Ilmestyminen03/2011
VarastossaEi
Hinta31,50 €
(sis. alv. 10%)
Muuta

Kuvitus: Ulrika Ylioja

Lisämateriaali
saatavana
Markkinointimateriaali1
Markkinointimateriaali2