Sitomisen taito

ja muita novelleja

Saija Nissinen

31,50

+ postikulut (3.90 €)

Kirjasta sanottua

Novelleissa jää tietoisesti paljon asioita avoimiksi ja muun muassa ihmisten syvimmät tunteet ja salaisuudet purkamatta, mikä todistaa tietystä kirjallisesta lahjakkuudesta ja kunnianhimosta.Hannu Waarala, Savon Sanomat

Nissisen novelleissa kirjallisuus kohtaa elokuvallisuuden.Risto Löf, Savon Sanomat

Nissisen novelleissa näkyy sellaista tyylillistä kypsyyttä ja kerronnallista iskevyyttä, jota esikoiskirjailijalla tapaa harvoin. Tekstit ovat pitkälle harkittuja ja hiottuja pienoiseen mestarillisuuteen saakka.Jari O. Hiltunen, Satakunnan Kansa

Kokemus ja oivaltaminen ilmenevät Sitomisen taidon yksityiskohdissa. Ja juuri niillähän proosa yleensäkin viettelee tai kadottaa lukijansa.Antti Majander, Helsingin Sanomat

Nissisen kieli on täydellistä, ja novellit kestävät monta lukukertaa. Taidokkaasti sidottu paketti, joten jokaisen lukijan pitää saada itse avata novellit.Ritva Kolehmainen, Kirkko ja koti

Valloittavan outotunnelmaisia novelleja

Joka juhannus perheen aikuiset lapset tulevat kotiin. Isä ei ole muuttunut, eikä äiti, ja lapsuuden huoneet on palautettu viimeistä piirtoa myöten ennalleen. Keskikesän kuumuudessa on pakko käyttää kaikki voimansa, jos haluaa pyristellä irti menneisyyden tahmasta. Lopullinen pako voi silti olla mahdoton, vaikka alla olisi kuinka nopea moottoripyörä.

Mielisairaalassa työskentelevä Reino on vaihtanut nimensä Aaroniksi, koska elää Elviksen lauluista. Mutta onko hän itse riittävän järjissään auttaakseen muita? Entä miten käy poliisille, joka hankkiutuu treffeille murhayrityksestä kuulustelemansa naisen kanssa? Ja montako tähteä lomakohteen hotellilla pitää olla, jos avioliitolle pitää saada uusi alku?

Tiukassa tilanteessa voi tavata elämänsä ihmisen tai kääntää rakkaalleen selän, mutta on mahdotonta jatkaa, jos omalla elämällä ei ole mitään merkitystä. Vain itsenäisyyspäivän linnanjuhlat kokoavat kansakunnan yhteen televisioruutujen hohteeseen. Ja jos presidentti sortuu kristallikruunujen kirkkaassa valossa, onko mitään enää jäljellä?

Sitomisen taito kuvaa taitavasti ja hienovaraisesti ihmiselämän pohjavirtoja. Saija Nissisen vaikuttavat, outotunnelmaiset novellit näyttävät ihmiset niin kirkkaasti valaistuina, että heistä kiinnostuu väistämättä. 

 

 


 

Ehdolla Savonia-kirjallisuuspalkinnon saajaksi

Kuopion kaupungin jakaman Savonia-kirjallisuuspalkinnon vuoden 2013 palkintoehdokkaat julkistettiin 23.11.2012. Saija Nissinen on teoksellaan Sitomisen taitoyksi kuudesta ehdokkaasta. Raati valitsi ehdokkaat 67 palkinnon piiriin kuuluvasta vuonna 2012 ilmestyneestä teoksesta.

Raati perustelee Nissisen valintaa seuraavasti: "Kuopiolaisen esikoiskirjailijan kokoelma erikoisia ja outojakin novelleja, joista monen loppu jää avoimeksi ja lukijaa askarruttavaksi."

Muut ehdokkaat ovat Pirjo Hassinen teoksellaan Popula (Otava), Asko Jaakonaho teoksellaan Onnemme tiellä (Otava), Sirpa Kähkönen teoksellaan Hietakehto (Otava), Tuija Lehtinen teoksellaan Pesää! (Otava) ja Markku Rönkkö teoksellaan Metsänpoika(Like). 

Savonia-palkinto jaetaan tammikuun 2. päivä 2013 klo 17.00 avoimena tilaisuutena Kuopion kaupungintalossa. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Kirjoittaja

Saija Nissinen

Saija Nissinen (S. 1963) on kirjoittanut aiemmin muun muassa kuunnelmakäsikirjoituksia ja psykologisia dekkaritarinoita, jotka ovat menestyneet valtakunnallisissa kirjoituskilpailuissa.


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517968133
AsuSidottu
Kirjastoluokka84.2
Ilmestyminen04/2012
VarastossaKyllä
Hinta31,50 €
(sis. alv. 10%)
Muuta

Kansi: Maria Taari

Saatavilla myös sähkökirjana


Sinua saattavat kiinnostaa myös

Janne Salminen
Voi meitä arkisissa pikkupuuhissamme: myymme
lehtiä, emme halua nukkua
päikkäreitä, laahustamme töihin
viimeistä kertaa, uppoamme hankeen kainaloitamme
myöten, heitämme rippilasta avainnipulla...
Esittely   Lisää koriin 29,50 €