Minä, Marie Antoinette

Carolly Erickson

32,50

+ postikulut (3.90 €)

Kirjasta sanottua

Luin kirjan kahdessa päivässä. Kun sain sen loppuun, ahmin lopun uudelleen kuin lapsi, joka sormin poimii suklaakakun viimeiset muruset lautaseltaan. , The New York Times Book Review

Romaani koukuttaa heti ensimmäiseltä sivulta.Aira Väisänen, ET-lehti

Elämäkerta viihdyttää riippukeinussa, laiturilla tai yöllä taskulampun valossa.Heli Lahdenranta, Cosmopolitan

Carolly Ericksonin kirja on kuin pieni leivos, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.Lily.fi / Ja jotain violettia -blogi

Historiallinen romaani Ranskan kuuluisimmasta kuningattaresta.

Juuri ennen kuin Ranskan kuningatar Marie Antoinette mestataan vallankumouksen melskeessä, hän kirjoittaa viimeiset sivut päiväkirjaansa. Uskollinen palvelijatar salakuljettaa vankilasta päiväkirjan, joka kertoo huikean tarinan siitä, miten 14-vuotias wieniläistyttö naitetaan poliittisista syistä Ranskan kruununprinssille Ludvig XVI:lle.

Carolly Ericksonin historiallinen romaani kuvaa Marie Antoinetten ylellistä elämää, mutta tavoittaa myös kuningattaren elämän ristiriidat: Marie Antoinette tuli tunnetuksi Versailles’n palatsin alueelle rakennuttamastaan idyllisestä maalaiskylästä, jossa hän sai elää vapaammin kuin keskellä hovin humua ja juonitteluita. Todellisuus kuitenkin väijyi heti palatsin muurien takana, sillä Ranska oli lähellä vararikkoa ja katovuodet lisäsivät kurjuutta ja nälänhätää. Itsevarman oloinen kuningatar kallisarvoisissa vaatteissaan kaipasi hänkin vain oikeaa rakkautta ja hyväksyntää.

Minä, Marie Antoinette kertoo kuningattaren uskomattoman elämäntarinan Versailles’n hovihumun koukeroista Ranskan vallankumouksen vankeuteen ja nöyryytykseen. Välillä vuoron saavat lyhyet rakkauden ja onnen hetket: Marie Antoinette matkustaa rakkaan kreivi Axel von Ferseninsä kanssa Ruotsiin saakka. Hiljalleen verkko hallitsijaperheen ympärillä kiristyy ja pakomahdollisuudet käyvät vähiin samaa vauhtia kuin Ranskan vallankumous saa kannattajia. Kun giljotiinin terä lopulta hajottaa kuninkaallisen perheen, jäljellä on vain Marie Antoinetten urheus.

Historiantutkija Ericksonin teoksia on käännetty jo yli 15 kielelle.

Kirjoittaja

Carolly Erickson

Carolly Erickson (s. 1943) on palkittu kirjailija ja historiantutkija, joka on kirjoittanut yli kaksikymmentä elämäkertaa, muun muassa Elisabet I:stä ja Katariina Suuresta, ja viime vuosina myös tunnetuista naisista kertovia historiallisia romaaneja, joita on käännetty yli 15 kielelle.


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517966894
AsuSidottu
Sivumäärä350
Kirjastoluokka84.2
AlkuteosThe Hidden Diary of Marie Antoinette
SuomentajaTaina Wallin
Ilmestyminen04/2012
VarastossaKyllä
Hinta32,50 €
(sis. alv. 10%)
Lisämateriaali
saatavana
Markkinointimateriaali1
Markkinointimateriaali2

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Carolly Erickson

Esittely   Lisää koriin 10,00 €