Eläinten syömisestä -pokkari

Jonathan Safran Foer
Tuote ei ole saatavana Atenan verkkokaupassa.

Kirjasta sanottua

Jokaisen lihansyöjän olisi hyvä muodostaa oma kantansa kirjan esittämiin asioihin. Ehtii mainiosti lukea ennen grillikauden alkua.Pasi Salminen, Kiiltomato

Foerin työn tuloksena syntynyt kirja Eläinten syömisestä on jo aiheuttanut maailmalla myrskyn – eikä ihme. Foerin löytämä tehomaatalous on julmaa ja täysin lohdutonta bisnestä, jossa etiikalla tai moraalilla ei ole mitään sijaa.Hannu Sokala, Taloussanomat

Jonathan Safran Foer pohtii oikeuttamme syödä lihaa ja lihan tehotuotannon ongelmia. Ravisteleva ja vakuuttava teos on yhdistelmä filosofiaa, muistelmateosta, tiedettä, kirjallisuutta ja tutkimusmatkoja sinne, mistä ruokamme on peräisin. 

Söisimmekö eläinkunnan tuotteita, jos tietäisimme, miten ne päätyvät lautasillemme?

Kirjailija Jonathan Safran Foer on ajelehtinut ikänsä sekasyöjän ja kasvissyöjän välimaastossa. Tultuaan isäksi hän alkoi kyseenalaistaa valintojaan: Miksi syön eläinten lihaa? Söisinkö pihvini, jos tietäisin sen reitin lautaselleni? Miten puhdasta ruokaa lapseni syö?

Foer vierailee kirjassaan tehomaatiloilla katsomassa, miten eläimet – kanat, siat, lehmät – voivat ja miten ruoat jalostetaan kuluttajien tarpeisiin. Tutkimusmatkoillaan hän tapaa muun muassa vegaanin lihafarmarin ja 40 vuotta valtavassa kanankäsittelylaitoksessa työskennelleen ”Marian” sekä pohtii selityksiämme, joilla perustelemme lihansyöntioikeuttamme.

Vaikka eläinkunnan tuotteiden syöminen vaikuttaa kirjan faktojen valossa kestämättömältä, Foer ei syyllistä lihansyöjiä vaan tarjoaa myös heille eettisempiä ja ekologisempia vaihtoehtoja.

Runsaaseen lähdeaineistoon ja faktoihin perustuva kirja on yhtä aikaa henkilökohtainen tarina ja yleinen tietoteos. Foer pohtii rinnakkain oman perheensä arkivalintoja ja tehomaatalouden terveydellisiä, ekologisia ja eettisiä ongelmia. Eläinten syömisestä on intohimoinen, vakuuttava ja ravisteleva yhdistelmä filosofiaa, kirjallisuutta, tiedettä, muistelmateosta sekä kirjailijan tutkimusmatkoja sinne, mistä ruokamme on peräisin. 

Kirjoittaja

Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer on yhdysvaltalainen kirjailija, joka on kirjoittanut kaksi romaania. Hänen Eläinten syömisestä -kirjastaan on tullut maailmanlaajuinen ilmiö. 


Kirjoittajan esittely

Kirjan tiedot

ISBN9789517968041
AsuPokkari
Kirjastoluokka67.7
AlkuteosEating Animals
SuomentajaAntti Immonen
Ilmestyminen01/2012
VarastossaEi
Hinta10,00 €
(sis. alv. 10%)

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Jonathan Safran Foer

Elina Lappalainen

Esittely   Lisää koriin 29,50 €
Michael Pollan
Jos isoisoäiti menisi nykyaikaiseen markettiin,
hän saattaisi palata sieltä tyhjin
käsin. »Ruoankaltaiset
ravintovalmisteet» ja kevyttuotekehitelmät
ovat korvanneet sen, mitä isoisoäiti olisi...
Esittely   Lisää koriin 9,00 €
Syöjän käsikirja
Michael Pollan

Esittely   Lisää koriin 8,00 €
Herkkuja ilman hellaa ja uunia
Outi Rinne

Esittely   Lisää koriin 33,00 €
Syömisen syvin olemus
Miia Saastamoinen

Esittely   Lisää koriin 30,50 €
Kuinka hylkäsin turhat ruoka-ja kosmetiikkakemikaalit
Noora Shingler

Esittely